انواع عضله
عضلات در بدن ما نقش ویژه ای ایفا می کنند. در بدن انسان، انواع عضله به طور پیوسته و دائمی و با انقباض خود موجب ادامه حیات می شوند. به عنوان مثال شما وقتی که خواب هستید عضلات سیستم گوارشی بدون اراده و خواست شما در حال انجام فعل و انفعالاتی برای هضم غذا هستند. پس برای انجام این کار نیازمند نوع خاصی از عضله هستیم تا بدون دخالت و اراده ما، چه در خواب و چه در بیداری وظیفه خود را انجام دهند.
عضله قلب را در نظر بگیرید! نه تنها بدون استراحت در حال انقباض است، بلکه نیازمند سیستمی است تا با توجه به نیاز بدن به اکسیژن، تعداد انقباض ها را به صورت غیر ارادی کاهش یا افزایش بدهد. پس بدن برای هر کاری، نیازمند عضله ای تخصصی و خاص است. برای آشنایی بیشتر با انواع عضلات بدن انسان در ادامه این مقاله با ما همراه باشید.دسته بندی کلی انواع عضله در بدن انسان
انواع عضله در بدن انسان
انواع عضلات بدن انسان به سه دسته کلی تقسیم می شود: |
۱-عضلات اسکلتی یا ارادی که می توانیم با اراده خود آنها را منقبض کنیم مانند عضلات دو قلو یا چهار سر ران |
۲- عضله مخطط که در دیواره قلب به کار می روند |
۳-عضلات صاف مانند عضلات سیستم گوارشی و دیواره عروق |
۱-عضلات اسکلتی
عضلات اسکلتی یکی از انواع عضله در بدن انسان هستند و به ما امکان می دهند تا با خواست و اراده خود راه برویم، حرف بزنیم و از خود در برابر خطرات دفاع کنیم. این عضلات توسط سیستم عصبی محیطی که از نخاع خارج می شوند با مغز ارتباط گرفته و به طور مستقیم از مغز دستور میگیرند. ارادی به حساب می آیند چرا که افراد با خواست و اراده خود این عضلات را منقبض می کنند.
مثلا شما برای راه رفتن و با خواست خود عضله دوقلو پا یا چهار سر ران را منقبض می کنید، پس این عضلات در واقع عضلات اسکلتی یا ارادی می باشند. نام اسکلتی به دلیل اینکه این عضلات باعث سرپا ماندن سیستم اسکلتی و فرم دهی بدن ما می شوند به آنها اطلاق می شود. ورزشکارانی که به دنبال داشتن بدن زیباتر و خوش فرم تری هستند، با تقویت عضلات اسکلتی به این هدف و خواسته نزدیک می شوند.
وزن عضلات اسکلتی
سلامتی ما ارتباط مستقیمی با وزن عضله و حجم عضلات اسکلتی دارد. بشر همواره به دنبال راهی برای اندازه گیری وزن دقیق و تغییرات آن پس از انجام دوره های ورزشی یا انجام عمل های جراحی بوده است. به همین دلیل دستگاه های آنالیز بدن به وجود آمدند. این دستگاه ها با عبور دادن یک یا چند جریان الکتریکی ضعیف، وزن عضلات اسکلتی را اندازه گیری می کنند. اگر ورزشکار هستید یا عمل اسلیو یا بای پس معده انجام داده اید و نگران از دست رفتن عضلات ارادی خود هستید، می توانید در زست دایت و با استفاده از دستگاه آنالیزور از وزن عضلات ارادی خود مطلع شوید.
مرکز زست دایت از معدود مراکز در شرق تهران( خ پیروزی) است که از دستگاه آنالیزور معتبر اینبادی برای آنالیز بدن استفاده می کند تا آنالیز بدن شما عزیزان با بالاترین دقت ممکن انجام بشود.
۲-عضله مخطط
عضلات مخطط نوع دیگری از انواع عضله در بدن انسان می باشند. عضله دیواره قلب، عضله ای مخطط و غیر ارادی است که وظیفه انقباض های بدون استراحت را بر عهده دارد. استراحت این عضله به معنی مرگ انسان است. به این عضله مخطط یا میوکاردیوم گفته می شود.
میوکاردیوم، تشکیل لایه میانی بین لایه بیرونی دیواره قلبی (اپیکاردیوم) و لایه داخلی (اندوکاردیوم) را دارد و گردش خون و خون رسانی به واسطه عروق کرونری میوکاردیوم را تغذیه میکند.
۳-عضلات صاف
یک دیگر از انواع عضله، عضله صاف می باشد. این نوع عضله وظایف بسیار حساسی در بدن دارد. عضلات صاف در دیواره اندام های داخلی مانند دیواره روده و معده و دیواره عروق خون رسان بدن به کار رفته اند. این عضلات نه تنها امور مربوط به هضم و جذب غذا را انجام می دهند، بلکه با تنظیم خون رسانی باعث تنظیم اکسیژن رسانی به عضلات اسکلتی و ارادی می شوند.